Skrevet i pressen


Lokalavisen d. 06.11.18

Folketingsvalg: Jens Meilvang er rykket tættere på Christiansborg

 

Meldingen om, at nuværende folketingsmedlem Carsten Bach forlader Østjyllands Storkreds for i stedet at blive spidskandidat på Fyn, øger Jens Meilvangs chancer for at komme i Folketinget

 

Af Lars Norman Thomsen

 

Jens Meilvangs chancer for at få en stol hos Liberal Alliance på Christiansborg efter næste folketingsvalg, der senest skal være afviklet 17. juni 2019, er blevet forøget væsentligt efter, at det nu er en kendsgerning, at nuværende folketingsmedlem Carsten Bach er blevet partiets spidskandidat på Fyn.

 

Et kandidatur, der blev ledigt, da uddannelsesminister Merete Riisager i sidste måned meddelte, at hun ikke genopstiller.

 

Ved folketingsvalget i 2015 opnåede Carsten Bach 1.931 personlige stemmer i Østjylland og blev valgt ind på et tillægsmandat - sammen med spidskandidaten Ole Birk Olesen.

 

Han stod placeret som nummer to på Liberal Alliances liste i Østjylland til det kommende valg efter Transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen.

 

"Carsten Bachs overgang til Fyn betyder, at jeg automatisk rykker op på andenpladsen efter Ole Birk Olesen, og jeg vurderer selvfølgelig, at det øger mine chancer for at komme i Folketinget, og det er også hvad andre med forstand på den slags har sagt til mig," siger Jens Meilvang.

 

SYNES DU OM ARTIKLEN? KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Er klar til valgkamp

Jens Meilvang er i fuld gang med at markedsføre sit kandidatur på Djursland og i Randers-området.

 

"Jeg har et godt hold, der hjælper mig, og jeg bruger selv alt mit krudt på politik," siger Jens Meilvang, der arbejder som politiker på fuld tid.

 

"Jeg passer jobbet som udvalgsformand og kommunalpolitiker sideløbende med min valgkampaktiviteter, men har ellers ikke andet arbejde, der fylder."

 

Jens Meilvang har også droslet sin private projektvirksomhed ned til noget nær nul.

 

"Jeg udlejer lidt ejendomme og forretninger. Det er stort set alt, hvad det bliver til."

 

Den dag statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) trykker på valgknappen, er Meilvang derfor toptuned og klar.

 

"Jeg er indstillet på tre intensive ugers valgkamp med masser af møder plus aktiviteter på de sociale medier. Jeg tror, at det bliver ret så afgørende for, hvordan jeg klarer mig på de sociale medier, og heldigvis har jeg gode folk til at hjælpe mig."

 

Over 2.000 stemmer

Jens Meilvang skal realistisk bedømt have samlet et pænt stykke over 2.000 personlige stemmer for at komme i nærheden af Christiansborg. Ved folketingsvalget i juni 2015 fik Liberal Alliance 3.039 stemmer i Djurskredsen - 5,9 procent af stemmerne.

 

Ved kommunalvalget i november 2017 fik han 1.024 personlige stemmer i bare Norddjurs Kommune. Ved folketingsvalget kan han trods alt gå ud i hele Østjylland og stemme dørklokker.

 

En disciplin, som den 'afgåede' Carsten Bach mestrede i 2015, hvor han overraskede mange ved at samle stemmer nok til at få et tillægsmandat.

 

Nu skal Jens Meilvang vise, at han kan følge trop.

Debat: Finanstilsynet skal ikke være bagstopper for udvikling af landsbyerne

Af

Jens Meilvang (LA)

 

folketingskandidat i Djurskredsen:

 

"Som folketingskandidat på Djursland har jeg mange ideer til, hvordan vi kan skabe meget mere vækst i landområderne uden, at det koster skatteborgerne penge. En af de første opgaver, jeg vil tage fat på, hvis jeg bliver valgt ind, er at ændre den forfejlede politik, som Finanstilsynet administrerer efter.


Det er i dag meget svært at låne penge til huse, der ligger uden for de større byer på Djursland. Det skyldes, at bankerne og sparekasserne bliver straffet af Finanstilsynet ved netop udlån i landområderne. Jeg har flere historier fra banker, der bliver bedt om at nedskrive hele det udlånte beløb, hvis de har lånt penge ud til ejendomme beliggende i yderområderne. Det bevirker, at bankerne bliver vurderet dårligere, hvis de udlåner penge til huse i yderområderne. Af samme grund forsøger de ofte at overtale førstegangskøbere til at købe hus i de større byer, hvor væksten allerede er godt i gang. Konsekvensen er, at det bliver langt sværere at sælge hus uden for de større byer, hvilket medfører meget lave priser (og potentielt stort værditab for de nuværende ejere), samt af affolkning af landområderne.


Det skal vi have gjort op med. Hvis bankerne kunne udlåne penge efter sund fornuft og ikke blev holdt tilbage af Finanstilsynet, så vil vi kunne løse mange problemer i yderområderne, såsom lukning af skoler, den lokale købmand, kommunale tilbud, busforbindelser osv.


Jeg mener, at de nuværende folkevalgte har svigtet deres opgave ved ikke for længst af have ændret Finanstilsynets administrationsgrundlag. Et emne, som jeg ved sidste folketingsvalg hørte, at alle vil arbejde for, men her godt 4 år senere kan jeg konstatere, at der ikke er sket nogen mærkbar ændring for udlån i landområderne.


Denne opgave vil have meget høj prioritet for mig, og jeg er sikker på, at man uden en eneste skattekrone vil kunne skabe rigtig meget vækst ved blot at løsne markedskræfterne en smule.

 

Liberal Alliances spids- og borgmesterkandidat ønsker en mere effektiv kommune. Det skal ikke ske ved afskedigelser, men ved at overveje om samme stilling skal slås op, når en medarbejder stopper.

 

 

- Derudover er jagt en personlig hobby, så jeg glæder mig rigtig meget til, at jagt- og skovbrugsmuseet kommer herud. Det bliver kæmpe stort. Vi skal bare være endnu bedre til at brande stedet og brande kommunen på stedet.

 

Auning: Jens Meilvang har ønsket at sætte Amtsavisen stævne på Gl. Estrup, som har fyldt meget i hans familie gennem generationer.

 

- Min mormor har været stuepige på slottet, og min far har leget med Gregersens børn. Derudover har min kones bedsteforældre været landarbejdere her og boet i landarbejderhuset, fortæller han.

 

Derudover påpeger Meilvang også, at den gamle herregård har betydet og stadig betyder meget for det område, han er vokset op i.

 

- Meget vækst i området er skabt lige her. Man kan måske være lidt kritisk over for måden, man gjorde det på dengang, men sådan var det jo bare. I dag er det et af de vigtigste steder både turistmæssigt og erhvervsmæssigt i den vestlige del af kommunen og så er både Gl. Estrup og Det Grønne Museum gode til at forny og udvikle sig, siger han og fortsætter:

 

Hvordan er de sidste fire år gået i Norddjurs Kommune?

- Jeg synes, der har været stor fokus på at drive kommunen. Derfor er der ikke sket det vilde. Vi har været med i tre af fire budgetter. Sad jeg med flertallet ville vi dog have taget hul på nogle flere ting. Jeg ville blandt andet have haft et større fokus på en effektiv drift. I andre virksomheder er det jo sådan, at man har folk til at kigge på, om tingene kunne gøres på en bedre og mere effektiv måde.


- Sad jeg med 14 mandater ville jeg køre kommunen som en privat virksomhed. Jeg mener ikke, det er nødvendigt med fyringer for at optimere på effektiviteten. Men når en medarbejder forlader sin stilling, enten for at søge et nyt sted hen, eller fordi medarbejderen går på pension, skulle man overveje, om samme stilling skulle slås op igen. Der er rigtig mange ting, vi kunne gøre smartere i kommunen. Der er for mange medarbejdere, der sidder og skal taste de samme ting ind to gange, og det er ikke hensigtsmæssigt.  

 

Hvad er den største udfordring i Norddjurs Kommune netop nu?

- Den største udfordring lige nu er, at vi skal tiltrække nye borgere. Det kan være borgere, der arbejder i Aarhus, som skal gøres opmærksom på de muligheder, der er i Norddjurs Kommune. For vi har jo alle mulighederne, og så er det billigt at bo her.


-Vi skal have nogle attraktive byggegrunde. For eksempel er Auning med sin beliggenhed en by, som med den rette indstilling kan komme til at opleve en stor vækst. Det kræver blandt andet, at der ikke går to år mellem udstykningerne. Der skal hele tiden være et udbud af grunde, så vi kan følge med efterspørgslen og levere med det samme.


- Det er også vigtigt, at vi har nogle ordentlige rammevilkår for erhvervslivet. Både for at tiltrække erhverv, men også for at holde fast i det, vi har, så vi ikke risikerer, at de flytter til Randers eller Aarhus.


Hvad vil du de næste fire år?

- Vi får jo en opgave med de mange ældre. Derfor skal der fjernes så meget administrativt som muligt fra dem, der passer de ældre, så de kan bruge tiden på deres kerneområder. På den måde får vi frigivet noget arbejdskraft, så der kan blive flere varme hænder.


- Med hensyn til skoleområdet så ønsker jeg at bevare det, vi har. Det gælder også de skoler med meget få elever. Man skal finde på nogle modeller, som for eksempel kunne være fælles ledelse, og at deles om faglærere og eventuelt faglokaler.


- Skolebestyrelserne skal have mere frihed. De skal kunne sætte retningen for, hvilken vej man ønsker at gå på den pågældende skole. Det kunne også være en måde, de små skoledistrikter kan tiltrække flere elever på. Lige nu er det jo bare samme leverpostej overalt.

 

Copyright © All Rights Reserved